Hovedsponsor Ringkøbing Landbobank

Velkommen til svømning i Ulfborg Svømmeklub Svømmeskolen består af følgende børnehold:

Baby- og småbørn 0-2 år

Plask og leg/vandtilvænning med voksen 2-6 år

Begynder 5-8 år (fra 0.klasse og opefter)

Let øvede 6-10 år

Øvede 7-12 år

Vild med Vand (se krav til holdet, da der vil være anderledes elementer, der kræver visse færdigheder)

Learn to swim ungdom 12 år og opefter

Arkivfoto

I svømmeskolen tager vi udgangspunkt i indlæringen af de fire grundlæggende færdigheder og de fire stilarter. Derudover inddrager vi livredning, boldspil, udspring og andre spændende aktiviteter i under- visningen der skal være sjov, motiverende og sikre at alle får muligheden for at lære at svømme samt viden om hvordan man redder andre fra at undgå drukning.

Ved at tage udgangspunkt i Dansk Svømmeunions teori om de fire grundlæggende færdigheder vil vi som minimum sikre at det enkelte barn er i stand til selvredning. De fire grundlæggende færdigheder er:

Vejrtrækning – her arbejder vi med de færdigheder barnet skal beherske i forhold til at have en sikker og veltrænet evne til at kunne trække vejret, holde vejret og puste ud un- der de forhold man oplever i forbindelse med svømning.

Balance – her arbejder vi med de færdigheder barnet skal beherske for at kunne holde balancen i dynamiske og statiske positioner i det våde element.

Bevægelse – her arbejder vi med de færdigheder barnet skal beherske for at kunne be- væge sig fra A til B i vandet. Det vil ikke nødvendigvis være i form at en af de velkendte fire stilarter. Stilarterne udvikles sideløbende med og sammen med de fire grundlæggen- de færdigheder.

Elementskift – her arbejder vi med skift fra det ene til det andet element. For eksempel hvordan man kommer sikkert i vandet og op af vandet. Men også fra vand til bund og fra bund til vand samt alle andre former for elementskift man kan foretage i svømmehallen.

De fire grundlæggende færdigheder indlæres igennem hele forløbet fra babysvømning til voksen svøm- ning på alle vore hold. I svømmeskolen inddrager vi på holdene fra begynder til øvede også specifikke mål i forhold til stilartsindlæring. Det foregår med fokus på rygcrawl på begynder holdet, crawl på let øvede og brystsvømning på holdet for øvede svømmere. Stilarten butterfly indlæres primært på vores ungdomshold. Børnene vil dog stifte bekendtskab med den i form af nogle grundlæggende øvelser på holdet for øvede svømmere.

En stor del af vores øvelses valg foretager vi med udgangspunkt øvelsesdatabasen der findes på www.aquaschool.dk, trænerguiden fra DGI og ikke mindst DGI’s Svømmeskole, som vi starter op med i 19/20 sæsonen.

Vi håber I kan se jer selv og jeres børn i ovenstående overordnede plan- og målsætning for vores hold i Ulfborg Svømmeklub. Herunder finder I beskrivelsen for de enkelte hold.

DSC 0501