Hovedsponsor Ringkøbing Landbobank

Af:  Niels Bonde  (Formand for UIF fodbold)

Lidt historie:

For 50 år siden, i juledagene 1974, blev det første indefodboldstævne afholdt i Vestjydsk Fritidscenter Ulfborg, hvor man primært henvendte sig til de midt og vestjyske fodboldklubber (dem var der mange af for 50 år siden)

Det flotte nye idrætscenter var blevet færdigbygget i starten af 70’erne og var topmoderne og klar til at tage imod fodboldspillerne.

Preben Holm (tidligere direktør for DGI Vestjylland) fik ideen, da han overværede et håndboldstævne på Fyn (Ollerup Cup)

Preben fik Ungdomsudvalget i UBG (nu UIF) med på ideen

Udvalget bestod ud over Preben Holm af: Egen Lagefoged, Linda Jørgensen, Søren Smidt, Ken Boris, samt formanden for UBG Kjeld Jørgensen.

De fik med stor hjælp fra en masse frivillige, her kan bla. nævnes John ”Sjakker” Nielsen og Peder Holm.

Allerede i årene efter begyndte man at invitere hold længere fra, hvor man allerede året efter i 1975 havde 175 spillere indkvarteret på Ulfborg Skole, de kom blandt andet fra Langeland, Fyn, Haderslev, Hjørring og Fraude,

Der var fodbold i 5 dage i julen (fra 26/12 til 30/12) fra morgen til aften.

Mange har rigtig gode minder fra Ulfborg Cup, ud over fodbolden så var der fuld gang i svømmehallen og der blev vist film i et af mødelokalerne.
Især er Ulfborg Cup kendt for præmieceremonien med indmarch til den kendte ”Ulfborg Cup” hymne, stævnet er også kendt for de altid gode spurtpræmier. Hvem husker ikke at have fået en ”Cupmand fra Bager Østergaard”

Selv har jeg stadig min sølvmedalje fra 1976, fra dengang hvor der kun var en A-række, dem fra Hvide Sande kunne vi bare ikke slå.
Man kunne uden problemer være i hallen i alle juledagene, hvis man da fik lov hjemmefra.

 

For 10 år siden hvor det var lidt svært at bibeholde den høje standard som Ulfborg Cup altid har været kendt for, det var svært at finde de personer der ville lægge så meget tid i projektet.

Så tog 3 unge gutter teten og bragte Ulfborg Cup tilbage på sporet.

Anders Bukbjerg, Bjarne Tarpgaard Nielsen og Morten Sig

Man skulle tilbage til det som Ulfborg Cup var kendt for og bragte alle de gamle dyder tilbage.

 

Ulfborg Cup er, og har altid været, en kæmpestor opgave, der kræver nogle ildsjæle til at planlægge og koordinere et stort fodboldstævne.

Som stævneleder er man på i alle de dage der spilles fodbold og man næsten er 100% i hallen – det kræver rigtig meget af dem der varetager denne tjans.

 

Corona / Covid 19 skulle dog sætte en stopper for den traditionelle julestævne i både 2020 og 2021.
Specielt i 2021 var det et meget hårdt slag da beslutningen først blev taget den 17. december – alt var næsten klar, for så at blive lukket ned 10 dage før vi skulle i gang med stævnet.

 

Corona nedlukning til trods, så kunne vi i 2022 endelig igen opstarte Ulfborg Cup med en helt ny Stævneleder: Ulrich Bundgaard Hansen
Han blev kastet ind i det, uden ret meget erfaring og fik afviklet et helt fantastisk stævne.

Erfaringerne fra 2022 skulle så bruges på at lave et uforglemmelig jubilæumsstævne i julen 2023.

2023:

4 dage med fodbold i Ulfborg fra tidlig morgen til sen aften, samt ½ dag på Tvind d. 27/12 og 3 fulde dage i Vemb Hallen (28-30/12).

I alt blev det til 110 timers fodbold fordelt på 751 kampe og der blev scoret hele 3188 mål til stævnet    

Hele 285 hold tilmeldt – hvilket er over 100 flere end den gamle rekord.

Flere hold giver meget mere jævnbyrdige kampe med niveauopdeling i A – B og C rækken, hvilket og giver chancen for spillere der normalt ikke vinder noget, også kan få en pokal med hjem.

Ved Jubilæumsstævnet er de traditionelle medaljer blevet udskiftet med pokaler. Som noget meget vigtigt, har man bibeholdt andre traditioner så som rigtig mange Spurtpræmier (ved flotte mål, super redninger mm). Desuden er medaljeceremonien stadig med indmarch til ”Ulfborg Cup” melodien.

Stævneleder Ulrich Bundgaard Hansen har med erfaringerne fra sidste år, fået nogle flere ildsjæle i styregruppen, her skal især fremhæves: Henrik Pigsborg, Camilla Rahbek Sig og Allan Risvig.

Desuden har Michael Rud Jensen og Sanne Konradsen trukket et kæmpe slæb for at få de 3 dage i Vemb Hallen til at fungere optimalt.

Uden en kæmpe stab af frivillige, er det helt umuligt at afholde så stort et stævne, der kan bla. nævnes at 500 kampe ud af 750 kampe blev dømt af frivillige dommere.

Det er første år vi har prøvet med fri tilmelding, således vat vi bedre kan niveauopdele, det giver nogle meget mere jævnbyrdige kampe, men så er det ikke nok med en hal, derfor var vi rigtig glade for at samarbejdet både med Tvind og med Vemb hallen, som gjorde det muligt at afprøve om det er konceptet der skal køre fremover.

Nu skal alle dem der har knoklet i døgndrift lige samle kræfter, så skal Ulfborg Cup 2023 evalueres.

Et er sikket jubilæumsstævnet 2023 vil blive husket for et helt enestående indefodboldstævne.

 

Img 0978
Img 0983
Img 0989
Img 0985